Bagt lyssej med hvidkål, kartofler, yoghurtdressing og brøndkarse

Bagt lyssej med hvidkål, kartofler, yoghurtdressing og brøndkarse

Denne ret er dejlig nem at håndtere, da kål og lyssej skal bage sammen. Imens kan du koge kartofler og lave dressingen. Vær gerne rundhåndet med citronskallen, da det er her meget af smagen kommer fra.

Sådan gør du

Hvidkål

Placér hvidkål i et lag i en gastrobakke, og vend det med olivenolie, citron og salt. Bag det ved 250 grader i 12 minutter, til hvidkålen er let grillet på overfladen. Salt imens lyssejfileterne. Når kålen er tilberedt færdig, så placér fisken på toppen af kålen, og dryp lidt olie på toppen. Tilføj timian og skalotteløg, og bag det ved 165 grader i ca. 6-10 minutter, til fisken lige netop glider fra hinanden i flager ved tryk.

Riv citronskal over den færdigbagte ret, og drys med olivenolie, citronsaft og brøndkarse inden servering.

Persille-yoghurtdressing

Vend yoghurt med hvidløg og persille. Smag til med saft og skal af citron, olivenoliem salt og peber. Fordel dressingen over kålen og fisken inden servering.

Kartofler

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 10 minutter, lad dem trække i det varme vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem stå under låg til servering.