Bagt knoldselleri med bagte og syltede løg med selleri-bønnepuré, stegte kartofler og kålpesto med hasselnødder
Sådan gør du
Bagt knoldselleri
Vend knoldsellerien i rapsolien, og drys med salt, så det er fordelt ud over hele overfladen, og bag dem i en dyb gastrobakke under et låg ved 175 grader i ca. 90-120 minutter til de er møre. Stik i sellerien med en urtekniv, når kniven glider nemt igennem, er sellerien mør.
Lad sellerien køle af, og skær derefter skrællen af. Del dem i fire store både, og rist skærefladerne i lidt olie på en pande ved middel varme i ca. 4-6 minutter til de er lyssebrune.
Bagte løg
Placér rødløg og skalotteløg med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir.
Vend honning og eddike sammen, fordel det over løgene, og drys med salt.
Bag løg og hvidløg i ovnen ved 175 grader samtidig med knoldsellerien i ca. 20-30 minutter til de er møre og søde.
Syltede skalotteløg
Kog eddike, stjerneanis, sort peber og laurbærblade op i en gryde, og tilsæt skalotteløgene. Kog videre i ca. 1-2 minutter til løgene begynder at blive klare, og tilsæt sukker. Kog videre ved middel varme i ca. 2-3 minutter, indtil løgene er møre, og sukkeret er opløst.
Lad dem ligge i lagen til resten af retten er færdig.
Selleripuré
Kog bønner, timian, løg og selleri i letsaltet vand, så det dækker, i en gryde med låg. Lad det simre ved middel varme i ca. 30-45 minutter, til bønnerne er helt møre. Hvis nødvendigt: Tilsæt lidt vand undervejs. Blend puréen glat sammen med lidt af kogevandet. Smag puréen til med citronsaft, olivenolie og salt.
Grov grønkålspesto
Rist hasselnødderne. Blend grønkål, persille og hvidløg glat sammen med rapsolie, vend de finthakkede hasselnødder i, og smag til med citronsaft og salt.
Stegte kartofler
Vend kartoflerne med olivenolie og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter, til de er gyldne og møre.