Ærtefrikadeller med gris og linser, ærteremoulade og halve bagte kartofler

Frikadellefarsen er en velkendt hverdagsret, og du får en oplagt mulighed for at reducere kødet, når linserne er med. Ærteremouladen får en smuk grøn farve og en mild smag, der er dejlig at servere ved siden af sammen med de bagte kartofler. Både fars og remoulade kan laves i versioner med de grøntsager, I har tilgængelige, så eksperimenter gerne.

Sådan gør du

Ærtefrikadeller

Kog linserne i letsaltet vand, ved at tilsætte dem spilkogende vand i 8-9 minutter, indtil de er akkurat møre men ikke udkogte. Sigt straks vandet fra og køl ned i koldt vand, og sigt så det kolde vand fra.

Kør først den hakkede gris sej med salt og peber på en røremaskine, eller ved fuld kraft i hånden. Tilsæt ærter, blomkål, løg, hvidløg, dild (gem lidt af det til pynt til anretningen), æg og hvedemel. Rør farsen sammen til en klistret og sammenhængende fars, og justér evt. konsistensen med lidt mere æg og lidt mel, hvis farsen er for løs og ikke klistret nok. Smag til med salt og peber. Lav gerne en stegeprøve og smag.

Steg dellerne på hver side i lidt rapsolie på en pande, indtil de får farve og bag dem færdig i ovnen ved 175 grader.

Ærteremoulade

Bland hakkede ærter, kapers, syltede agurker og rødløg med mayonnaise. Smag til med dijonsennep, karry, salt og peber.

Bagte kartofler

Drys kartoflerne med rapsolie, salt og peber på toppen.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, indtil de er gyldne på toppen og gennembagte.