Æggesalat med helbagt knoldselleri og syltede porrer
Sådan gør du
Fyld
Skær skrællen af sellerierne med en kniv, og pensl den skrællede selleri med olie. Drys derefter sellerierne med lidt salt.
Bag sellerierne ved 180 grader i ca. 40 minutter, til de er gyldne og møre. Afkøl derefter i køleskabet, til de er helt kolde. Riv derefter den afkølede selleri groft.
Kog æggene i ca. 8-9 minutter, til de er hårdkogte. Afkøl æggene i køleskabet, til de er helt kolde. Pil æggene, og skær dem i små tern. Brug evt. en æggedeler.
Syltede porrer
Giv eddike, sukker, vand og peberkorn et opkog, til sukkeret er opløst.
Hæld den kogende lage over porrerne, og lad porrerne trække i køleskabet i mindst en time. Vend porrerne rundt i lagen et par gange under afkøling.
Hvis porrerne stadig er lidt for rå efter en times tid på køl, så giv dem en kort opvarmning i lagen, og afkøl så igen.
Dræn porrerne fra syltelagen inden servering. Den drænede syltelage kan bruges til fx. vinaigrette eller til generel tilsmagning af andre retter.
Mayonnaise til dressing
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - så gem resten i køleskab.
Dressing
Bland mayonnaise, yoghurt, dijonsennep, karry og gurkemeje sammen til en dressing. Smag til med salt og peber.
Vend dressingen med revet selleri og de hakkede æg inden servering, og smag til med salt og peber.