
Sweet corn-fritter med linser, pastasalat og sommerurter
Sådan gør du
Sweet corn-fritter
Tilsæt de røde linser i spilkogende, saltet vand. Kog dem i ca. 9 minutter, til de er akkurat møre, men ikke udkogte. Alternativt kan du dampe dem i ovnen. Dræn vandet fra gryden, og stil linserne til side.
Vend majskernerne i rapsolie, krydr med salt, og steg dem i ovnen ved 250 grader i ca. 15 minutter. Alternativt kan du stege dem på en kipsteger. De må godt tage noget farve og blive søde.
Vend de røde linser med majs, løg, hvidløg, kartoffel og en sammenpisket blanding af æg, mel og mælk. Smag til med cayennepeber, salt og peber.
Steg majsfritterne som små ”majskager” i rapsolie, på kipstegeren ved middel varme i ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne. Bag dem færdig i ovnen ved 180 grader i ca. 4-7 minutter.
Pastasalat med sommerurter
Kog pastaen i rigeligt, letsaltet vand, eller damp den i ovnen. Køl den ned.
Blend persille, basilikum, hvidløg og lidt under halvdelen af spinaten med rapsolie til en grøn urteolie.
Smag den til med salt og evt. lidt citronsaft. Vend pastaen med urteolien og resten af spinaten.
Fetacreme
Kom fetaen i en røremaskine, og rør den glat med spatlen.
Tilsæt cremefraiche, og rør det til en glat creme.
Smag til med salt, peber og citronsaft. Du kan også bruge en stor stavblender til at gøre cremen helt glat.