
Pad krapow med thai-basilikum og sommergrønt med ris
Sådan gør du
Pad krapow
Kog kikærterne i letsaltet vand i ca. 45 minutter, indtil de er møre. Dræn vandet fra kikærterne, og gem evt. lidt af vandet til bouillon til saucen.
Damp eller blancher bønnerne kort, så de får en flot grøn farve, men stadig er sprøde. Køl dem straks ned i koldt vand.
Rist kylling og aubergine i rapsolie på en kipsteger ved høj varme. Det skal brune, blive ristet og gyldent. Rør grundigt undervejs, så det deles i mindre stykker og ikke klumper for meget.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre, indtil det begynder at få farve. Smag til med chili efter smag, og tilføj kikærterne. Rist det hele godt igennem under omrøring i 3-5 minutter.
Rør sojasauce, fiskesauce, østerssauce, en smule sukker efter smag og lidt af kogevandet fra kikærterne (eller lidt vand) sammen, og glaser stir fryen med blanding, men kun med så meget, at det fordeles jævnt i retten og hænger ved, men at retten ikke svømmer i væske.
Vend lige inden servering retten med forårsløg (gem lidt til pynt), thaibasilikum og grønne bønner, og smag til med citronsaft.
Ris
Skyl risene i friskt koldt vand et par gange inden tilberedning, hvis du ønsker ris, der er mere løse og ikke klistrer så meget.
Kog eller damp risene uden tilsat salt, indtil de er akkurat færdige, og lad dem trække færdig under låg.