Creamy majspasta med ricotta, stegte majs og spidskålssalat

Ricotta betyder “kogt to gange” og er fremstillet af mælkevalle fra køer, får eller geder. Ricottaen har et lavt indhold af fedt og energi, men et højt indhold af proteiner og er naturligt rig på calcium og fosfor. Her bruger vi den italienske ostetype til at gøre en frisk sommerpasta cremet, mens de stegte majs giver bid til retten. Server en sprød spidskålssalat ved siden af.

Sådan gør du

Creamy majspasta

Kog de hvide bønner møre i letsaltet vand i 55-60 minutter. Kog eller damp pastaen, indtil den er mør, og vend den med olivenolie. Gem lidt kogevand til senere.

Vend majs med lidt rapsolie og salt, og gril dem søde i ovnen ved 200 grader, til de bruner en smule.

Steg løg, hvidløg og timian i rapsolie på kipstegeren ved middel varme, til løgene er godt møre.
Tilsæt hvidvin, og lad det dampe ind i 2-5 minutter.

Tilsæt de ristede majs, men gem nogle til at pynte med ved servering.Tilsæt også ricotta, fløde og lidt kogevand fra pastakogningen.

Kog cremen hurtigt op under omrøring, så klumper røres ud. Kog ikke for meget.

Vend pastaen i cremen.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Spidskålssalat

Blancher de grønne bønner i 3-4 minutter, eller damp dem i ovnen. Kom dem straks i koldt vand.

Læg fennikel i koldt vand, så den bliver sprød. Sigt vandet fra lige før servering.

Vend alle grøntsagerne sammen til en salat.

Pisk en dressing af honning, sennep, æblecidereddike og salt. Pisk olien i lidt ad gangen, så dressingen bliver cremet og tyk.

Server marinaden ved siden af, eller vend den over salaten.