
Creamy majspasta med ricotta, stegte majs og spidskålssalat
Sådan gør du
Creamy majspasta
Kog de hvide bønner møre i letsaltet vand i 55-60 minutter. Kog eller damp pastaen, indtil den er mør, og vend den med olivenolie. Gem lidt kogevand til senere.
Vend majs med lidt rapsolie og salt, og gril dem søde i ovnen ved 200 grader, til de bruner en smule.
Steg løg, hvidløg og timian i rapsolie på kipstegeren ved middel varme, til løgene er godt møre.
Tilsæt hvidvin, og lad det dampe ind i 2-5 minutter.
Tilsæt de ristede majs, men gem nogle til at pynte med ved servering.Tilsæt også ricotta, fløde og lidt kogevand fra pastakogningen.
Kog cremen hurtigt op under omrøring, så klumper røres ud. Kog ikke for meget.
Vend pastaen i cremen.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Spidskålssalat
Blancher de grønne bønner i 3-4 minutter, eller damp dem i ovnen. Kom dem straks i koldt vand.
Læg fennikel i koldt vand, så den bliver sprød. Sigt vandet fra lige før servering.
Vend alle grøntsagerne sammen til en salat.
Pisk en dressing af honning, sennep, æblecidereddike og salt. Pisk olien i lidt ad gangen, så dressingen bliver cremet og tyk.
Server marinaden ved siden af, eller vend den over salaten.