
Græske linsedeller med persille, feta, stegte kartofler og tzatziki
Sådan gør du
Græske linsedeller
Kog de grønne linser i letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er møre.
Kog de røde linser i spilkogende vand i 9-11 minutter, til de er møre. Sigt vandet fra, og nedkøl dem straks i koldt vand.
Steg squash i rapsolie på kippanden ved høj varme, indtil den er faldet lidt sammen. Tilsæt blomkål og hvidløg, og steg videre under omrøring, indtil kålen er let tilberedt. 4. Tag grøntsagerne af varmen, og lad den køle en smule af. Bland nu linser, løg, persille, knust feta og stegte grøntsager med æg og rasp til en sammenhængende og fast fars. Er farsen for våd, så tilsæt en smule mere rasp. Smag til med salt og peber. 5. Brun linsedellerne på begge sider i rapsolie ved mellemvarme, og bag dem færdig i ovnen ved 200 grader i 8-12 minutter.
Stegte kartofler
Vend kartoflerne med olivenolie, rosmarin, salt og peber, og steg dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
Tzatziki
Skær agurkerne i tynde skiver, og vend dem med lidt salt. Lad dem trække i minimum 30 minutter, og pres væsken ud af agurken. Agurkerne kan også trække på køl natten over.
Rør agurkerne sammen med yoghurt, hvidløg, olivenolie og spidskommen. Smag til med salt og peber.