Fish cakes og sursød-chili med bulgur, forårsløg og rød karry med perlebyg

Fish cakes og sursød-chilisauce med bulgur, forårsløg og rød karry med perlebyg

En god måde at servere mere fisk for børnene er i form af saftige fiskefrikadeller. Her i en thailandsk fortolkning, hvor sursød-chilisauce og rød karry komplimenterer den milde fiskefars. Fiskefrikadellerne kan laves på mange forskellige former for fisk. Torskefisk er velegnet, men andre typer af gode fisk fra danske farvand kan også benyttes og vil sommetider være et billigere alternativ. Bulgur eller ris i farsen bidrager med både fylde og bid og får farsen til at strække.

Sådan gør du

Fish cakes

Kom vand og bulgur i en gryde i blandingsforhold efter anvisningen på posen. Lad det koge op, og kog i 5 minutter. Sluk for varmen, og lad bulguren trække i minimum 20 minutter. Køl den ned, inden den røres i farsen.

Rør den hakkede fisk grundigt sammen med bulgur, hvidløg, ingefær, citrongræs, karrypasta, salt og sukker. Tilsæt æg og hvedemel. Farsen skal være fast, klistret og lind. Rør forårsløgene i, og husk at gemme lidt til topping.

Steg fiskedellerne gyldne ved middelhøj varme, og bag dem færdige i ovnen ved 175 grader i 6-8 minutter.  

Sursød-chilisauce

Hak chili og ingefær fint på en foodprocessor, og tilsæt hakkede tomater, så tomaterne pureres helt.

Bland alle ingredienserne sammen i en gryde, og kog det ind til sirupskonsistens i 5-6 minutter.

Broccoli-perlebyg

Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand indtil den er mør. Det tager 20-30 minutter. Lad broccolien koge med de sidste 5 minutter sammen med perlebyggen, så de er tilberedte og stadig helt grønne.

Bland perlebyg og broccoli sammen til en ensartet "broccoli-perlebyg". Drys med sesamfrø.