Vietnamesisk BBQ hotwings med fried rice og spidskål

Fried rice eller stegte ris findes i mange versioner i den asiatiske verden. Næsten alle grøntsager kan komme i panden eller wokken sammen med de kogte ris og resultatet bliver altid en succes. Hemmeligheden ligger i den lynhur-tige tilberedning, så både grøntsager og ris bevarer sit bid sammen med en marinade, der givet et godt spark umami. Sammen med BBQ-marinerede kyllingevinger får I et kom-plet frokostmåltid, og vil I gå den grønne planke helt ud, kan I forsøge med en vegetarisk version med BBQ-bagte rodfrugter.

Sådan gør du

BBQ-hotwings

Hak den nederste halvdel af citrongræsset fint, og riv ingefær og hvidløg.

Rist koriander og sesamfrø af i en kasserolle, og tilsæt så det fintsnittede grønt og desuden chili, brun farin, soyasauce og fiskesauce. Lad farinen opløses helt i blandingen over varmen.

Tag gryden af varmen og rør til sidst tomatkoncentrat og olie i til en ensartet og tyk BBQ-sauce. Smag til med chili efter behov.
Fordel vingerne i gastrobakker med bagepapir, og vend vingerne sammen med BBQ-marinaden, så det er jævnt fordelt. Bag vingerne i ovnen ved 165 grader i 18-25 minutter, indtil de er gennemtilberedte.

Skru ovnen op på 200 grader, og bag vingerne i yderligere 3-6 minutter, så overfladen karamelliserer og bliver sprød og får lidt farve, men ikke brænder på.

Fried rice og spidskål

Kog eller damp risene og belugalinserne hver for sig, så de er møre. Lad dem køle ned.

Rist hvidløgene gyldne i rapsolie. Tilsæt det groftrevet kål, og steg nogle minutter, så det falder sammen.

Tilsæt ris og belugalinser, og vend det hele sammen til en ensartet masse. Smag til sidst til med soya og hoisinsauce.

Snit forårsløg fint og knus ristede løg på en foodprocessor og gem til topping til risene ved anretning.

Server evt. med mynte.