Vegetarisk hønsesalat af knoldselleri og svampe

Vegetarisk hønsesalat af knoldselleri og svampe

Hønsesalat er en klassiker på frokostbordet, og måske kan denne vegetariske udgave få samme status, når først du har prøvet den. Den får sin fylde og smag fra de langtidsbagte selleri og de stegte svampe, som forenes i en fyldig mayonnaisedressing. Den serveres på skiver af rugbrød, og toppes med hakket persille.

Sådan gør du

Bagt selleri

Pensl sellerien med olie og drys med lidt salt. Bag sellerien ved 180 grader i ca. 40 minutter indtil den er gylden. Afkøl sellerien, og riv den groft på et rivejern.

Svampe

Steg svampene på en pande i olie i ca. 8 minutter. Giv dem lidt salt og peber.

Asparges

Kog aspargesene i letsaltet vand i 30 sekunder. Afkøl dem i koldt vand

Hjemmerørt mayonnaise

Pisk æggeblommer i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil alt olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æblecidereddike og dijonsennep.

Dressing

Bland mayonnaise, yoghurt, miso, sennep, karry og persille til en dressing. Gem lidt persille til afpyntning.