Havreboghvedegrød med stegte svampe, dampet grønkål og ristede boghvedekerner

Havreboghvedegrød med stegte svampe, dampet grønkål og ristede boghvedekerner

Denne grød er et godt alternativ til den gængse havregrød, og får et pænt løft af de stegte svampe og den dampede grønkål. Den er lavet med boghvedeflager, som, efter et øget fokus på glutenfri kost, har vundet mere indpas i Danmark, og den er et godt match til havregryn, i en grød som denne.

Sådan gør du

Havre-boghvedegrød

Steg løg og champignon i olie i en gryde i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Tilsæt havregryn og boghvedeflager. Hæld bouillon på, og kog op. Lad det simre i ca. 10 minutter til en fast grød. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Stegte svampe

Rist champignonerne i olie ved høj varme i et par minutter, til de er gyldne. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Dampet grønkål

Skyl kålen, og pluk bladene af stilkene. Skær stilkene i tynde skiver. Damp blade og stilke i en gryde med meget lidt vand, i et par minutter. Husk at have låg på gryden. Vend den dampede kål med salt og evt. lidt citron. 

Ristede boghvedekerner

Kom lidt olie på en pande, og rist boghvedekerne til de begynder at tage farve, og krydr med lidt salt.