Auberginedahl med spinat og æbleraita

Auberginerne får en næsten kødagtig fylde og konsistens i denne dahl, der kan spises som et måltid i sig selv med naanbrød til, som i denne udgave. Du kan også vælge at servere ris til.

Sådan gør du

Aubergine-Dahl

Rist auberginerne i olie i en gryde, til de får farve, og tag dem op af gryden. Kom lidt mere olie i gryden sammen med løg og hvidløg, og rist dem ved lav varme, til løgene er klare og møre, uden at de brænder på. Det må gerne tage op til 10 minutter. Kom nu linser, vand, tomater, kokosmælk, og alle krydderierne i gryden, og krydr med lidt salt. Justér krydderimængden efter behov og tilsmagning. Lad det nu simrekoge i 20 minutter, og kom så auberginerne tilbage i gryden. Kog videre i ca. 10 minutter, til linserne koger ud og jævner grøden. Vend spinaten i, lige inden servering, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Naanbrød

Ælt alle ingredienserne sammen til en glat dej. Det tager ca. 5 minutter på en røremaskine ved middel hastighed. Dæk dejen til, og lad den hvile i ca. 20 minutter på køkkenbordet. Del dejen i mindre stykker á ca. 50 g. pr stk., og form dem til små boller. Dæk dem til, og lad dem hvile igen i ca. 25 minutter på køkkenbordet. Tryk bollerne helt flade med hænderne - de skal være under 1 mm tykke. Læg dem på bagepapir på køkkenbordet. Varm nu en ovn op til 250 grader med bagepladerne i ovnen. Når ovnen er helt varm, tages en bageplade ud, og bagepapiret med brødene trækkes over på bagepladen, som sættes tilbage i ovnen. Lad brødene bage i 4-5 minutter, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Hvis du har en pizzasten, kan brøden og bages på denne.

Æbleraita

Bland alle ingredienserne, og gem til anretning.