Farsbrød med røde linser, kartofler, porrer, græskarkerner og persille

Farsbrød med røde linser, kartofler, porrer, græskarkerner og persille

Linser findes i mange forskellige former og farver, og de har forskellige karaktertræk. De røde linser, som indgår her, er gode til at koge ud og kan derfor nemt maskeres som i dette farsbrød. Modsat de røde linser bevarer de franske Puy-linser deres struktur under tilberedning, så vil du gerne have mere bid fra linserne, kan du skifte de røde linser ud med de franske.

Sådan gør du

Farsbrød

Kog linserne i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedt. Dræn væsken, og sæt linserne til side. Kog kartoflerne i 12-15 minutter, til de er så møre, at de kan moses. Kog derefter porrerne møre i et par minutter.

Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager farve. Rør løg, hvidløg, linser, moste kartofler, porrer, æg, hvedemel, persille, timian og salt og peber sammen til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsen måler 75 grader i midten.

Sæt i køleskab, så farsbrødet køler helt ned inden servering.

Hjemmelavet mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - så gem resten i køleskab.

Topping

Kram rødkål grundigt med citronsaft, og lad det stå et par minutter, så det bliver lynsyltet. Rist evt. græskarkernerne i et par minutter på panden inden servering, og klargør mayonnaisen.