Farsbrød med flækærter, porrer og timian

Farsbrød med flækærter, porrer og timian

Flækærter er halverede gule ærter, som du måske kender fra den klassiske danske ret 'gule ærter'. Fordelen ved flækærter er, at de er gode til at koge ud og kan fungere som jævning. Den evne udnyttes i farsbrødet her, som samles med hvidløg, porrer, æg og en smule mel til et fyldigt og saftigt farsbrød.

Sådan gør du

Farsbrød

Kog flækærterne i rigeligt vand i 20-30 minutter, til de er møre. Dræn og stil til side.

Steg løg, hvidløg og porrer i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve.

Rør flækærter, løg, hvidløg, porrer, timian, æg, muskatnød, fennikelfrø og hvedemel sammen med salt og peber til en jævn fars.

Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.

Sæt farsbrødet i køleskabet, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.

Trøffelmayonnaise

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie og trøffelolie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, og æbleeddike.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift, så gem resten i køleskabet.

Topping

Klargør alle ingredienserne til servering. Har du ikke syltede rødløg, kan du fint bruge syltede agurker, asier eller rødbeder.