Stegt tempeh med æble-løgrelish og fennikel

Stegt tempeh med æble-løgrelish og fennikel

Fennikel har en særlig smag, som minder lidt om lakrids. Sammen med den søde æble-løgrelish har du her en harmonisk og kraftigt smagende topping til de sprødstegte skiver af tempeh.

Sådan gør du

Tempeh

Steg tempehskiverne i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

Æble/løg-relish

Steg løg og hvidløg i olien på en pande i et par minutter, til det tager lidt farve. Kog æblerne sammen med sukker, eddike, vand, salt og lidt peber ved lav varme, indtil det bliver til en sammenhængende relish – det tager ca. 10 minutter.

Smag evt. til med mere eddike. Relishen skal gerne have en god balance mellem syre og sødme.

Afkøl relishen i køleskab, indtil du skal bruge den.

Fennikel

Læg de tynde skiver af fennikel i isvand, så de holder sig sprøde og friske inden servering.