Hønsesalat med kål, syltede agurker, bacon, purløg og hjemmelavet dressing

Hønsesalat med kål, syltede agurker, bacon, purløg og hjemmelavet dressing

Kålen i denne hønsesalat giver et dejligt friskt og sprødt udtryk. Du kan sagtens variere kålen efter sæsonen og bruge hvidkål eller fintsnittet blomkål, hvis du gerne vil bevare den lyse farve i hønsesalaten.

Sådan gør du

Fyld

Bag kyllingebrysterne ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte. Rist svampene i olie på en pande, indtil de er gyldne, og smag til med salt og peber. Steg baconen i ca. 5 minutter, til det er sprødt, og kassér stegefedtet efter.

Damp eller kog kålen i letsaltet vand i ca. 1-3 minutter, til det er mørt, men stadig med bid, og dræn vandet fra. Klargør purløg til servering

Hjemmelavet mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med sukker, æbleeddike og dijonsennep, salt og peber.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - gem resten i køleskab.

Dressing

Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep og eddike, og smag til med salt og peber.