Srilankansk daal med rotifladbrød

Srilankansk daal med rotifladbrød

Denne version af daal stammer fra Sri Lanka. Karryblade tilfører retten en helt særlig smag sammen med aromatisk gurkemeje og kokosmælk. Servér den sammen med de traditionelle srilankanske stegte fladbrød roti.

Sådan gør du

Rotifladbrød

Bland alle ingredienser, og lad dejen hvile i mindst 1 time på køkkenbordet, eller sæt dejen i køleskabet til næste dag.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud. Del dejen i 10 stykker, og form stykkerne til kugler. Rul hver kugle ud til et rundt fladbrød, der er et par centimeter tykke.

Læg fladbrødene på en bageplade, og bag dem 5-7 minutter i en 250 grader varm ovn, eller steg dem på en tør, varm pande, til de er gennembagte. 

Srilankansk daal

Skyl linserne grundigt i koldt vand, indtil vandet er klart.

Varm olie godt op i en gryde. Steg løg og hvidløg, til de er gyldne. Tilsæt sennepsfrø, chili og karryblade, og steg videre i et par minutter. Tilsæt linser, kanel og gurkemeje, og rør det hele sammen.

Kom kokosmælk, vand og lidt salt i gryden. Lad det hele simre yderligere i 20-25 minutter, eller til linserne er møre, og saucen er tæt.

Smag til med salt, og servér med rotifladbrød.