Farsbrød med flækærter, grønne ærter og timian 

Farsbrød med flækærter, grønne ærter og timian 

Grønne ærter er en af de få bælgfrugter, vi bruger friske fra bælgen. Det er modsat flækærter, linser og andre bønnetyper, som vi bruger tørrede, udbløder og koger inden brug. De grønne ærter giver en dejlig urtelignende smag og en flot grøn farve - og kan du få fat i friskbælgede ærter i sommerperioden, så gør dig selv den tjeneste. De smager helt fantastisk.

Sådan gør du

Farsbrød

Kog flækærterne i rigeligt vand i 20-30 minutter, til de er møre. Dræn vandet, og sæt dem til side.

Steg løg og hvidløg i olie på en pande, til det bliver blødt og tager lidt farve.

Rør flækærter, løg, hvidløg, grønne ærter, blomkål, brødkrumme, hvedemel, estragon, timian og æg sammen til en jævn fars med salt og peber.

Pres farsbrødet fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader i midten.

Lad farsbrødet køle helt ned i køleskab inden servering - gerne til dagen efter.

Salat

Kog aspargessnitterne i letsaltet vand i 30 sekunder, så de lige netop bliver tilberedt. De skal stadig have bid. Læg dem straks i koldt vand, så tilberedningen stopper.

Separér hjertesalat i blade, så de kan lægges på rugbrød sammen med farsbrødet, ærterne og dryp af yoghurt naturel.