Farsbrød med linser, persillerod og garam masala

Farsbrød med linser, persillerod og garam masala

Garam masala er en indisk krydderiblanding, og navnet betyder 'stærk blanding'. I blandingen indgår kardemomme, korianderfrø, spidskommen, sort peber, nelliker, kanel og muskatnød, som tilsammen giver en herlig, varm og aromatisk smag. Her indgår det i et farsbrød med linser og persillerødder. Har du mod på det, så prøv at lave krydderiblandingen selv, og rist det godt på panden.

Sådan gør du

Farsbrød

Kog de grønne linser i rigeligt vand i 15-20 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side.
Kog persillerodsternene i vand i 5-10 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side.

Steg løg og hvidløg i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve. Rist garam masala med i 10 sekunder, til det dufter krydret.

Bland linser, løg, hvidløg, persillerødder, garam masala, æg, ingefær, hvedemel, brødkrumme og timian sammen med salt og peber til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.

Sæt farsbrødet i køleskab, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.