Æggesalat med ristet spidskål og syltede nye løg
Sådan gør du
Fyld til æggesalat
Steg spidskålen i lidt olie i ca. 5-7 minutter, indtil det er gyldent, og afkøl den.
Kog æggene i 8-9 minutter, til de er hårdkogte. Afkøl dem, pil dem og skær dem i tern.
Syltede nye løg
Kog eddike, vand, sukker op med et drys peber i ca. 3-5 minutter under omrøring, til sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage over løgene, og lad dem trække i mindst en time, evt. i køleskabet. Vend rundt i dem et par gange undervejs.
Dræn løg fra lagen inden anretning.
Hjemmelavet mayonnaise
Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - så gem resten i køleskab.
Dressing og topping
Bland en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber.
Klip karsen ved servering.