Hvid fiskesalat med knoldselleri, hvidløg, timian og citron

Hvid fiskesalat med knoldselleri, hvidløg, timian og citron

Har du en rest fisk tilovers, er det oplagt at lave en pålægssalat. Her kombineres en bagt, mild hvid fisk med sødlig knoldselleri og lidt skarphed fra hvidløg i en skøn salat med hjemmerørt mayonnaise.

Sådan gør du

Fyld til salat

Bag fisken ved 120 grader i ca. 20-40 minutter til den er mør og let skiller i flager. Bagetiden er afhængig af fiskens tykkelse. Afkøl fisken, og pluk den i små stykker.

Kog selleriternene i ca. 10-12 minutter, til de er møre, og sæt til afkøling.

Drys timian i salaten, eller gem det til at pynte anretningen med.

Hjemmelavet mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - så gem resten i køleskab.

Dressing

Bland hvidløg, mayonnaise, yoghurt, sennep og saft og skal fra citron sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.