Grønne linser med pesto af løvstikke, spidskommen og ost

Grønne linser med pesto af løvstikke, spidskommen og ost

Grønne linser er et klimavenligt alternativ til kød. De grønne linser har en mild nøddeagtig smag og er gode til at suge smag fra den "sovs" de ligger i. Den milde nødesmag er med til at skabe fylde og dybde i denne pålægssalat, som kødet ellers ville have givet.

Sådan gør du

Grønne linser

Kog linserne i letsaltet vand i 30-40 minutter, til de er møre. Afkøl linserne.

Pesto af løvstikke, spidskommen og ost

Rist solsikkekernerne ved 160 grader i ca. 7-10 minutter, til de er gyldne og let sprøde. Blend løvstikke, hvidløg, solsikkekerner, ost, olie, citronsaft og spidskommen til en lind pesto. Smag til med salt og peber.

Topping

Blanchér majroerne i kogende vand i 10 sekunder, og afkøl dem i koldt vand. Dræn dem og til til side. Klargør rødløgene til servering.