Vegetarisk brændende kærlighed med stegte persillerødder, syltede rødbeder og rugbrød
Sådan gør du
Kartoffelmos med rygeost
Kog kartoflerne vand uden salt i 30-35 minutter, hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre.
Kog mælk og smør op i en gryde. Mos kartoflerne, og tilsæt mælke-smørblandingen løbende sammen med rygeost. Konsistensen skal være let, men fast, justér evt. konsistensen med mere mælk . Smag til med salt og peber.
Stegte persillerødder
Vend persillerødderne med rapsolie og salt, og bag dem ved 200 grader i 20 minutter, til de får lidt farve.
Stegte løg
Steg løgene i rapsolie i 15-20 minutter ved middel varme, til de er møre og let gyldne. Kom timian ved løgene, og smag til med salt og peber.
Tilbehør
Kom purløg, syltede rødbeder og rugbrød i hver sin skål. Stil til side indtil servering.