Vegetarisk brændende kærlighed med stegte persillerødder, syltede rødbeder og rugbrød

Vegetarisk brændende kærlighed med stegte persillerødder, syltede rødbeder og rugbrød

Traditionelt serveres brændende kærlighed med bacon, men her får du en delikat vegetarisk udgave med stegte persillerødder og en mos rørt med rygeost, som giver røg og karakter til retten.

Sådan gør du

Kartoffelmos med rygeost

Kog kartoflerne vand uden salt i 30-35 minutter, hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre.

Kog mælk og smør op i en gryde. Mos kartoflerne, og tilsæt mælke-smørblandingen løbende sammen med rygeost. Konsistensen skal være let, men fast, justér evt. konsistensen med mere mælk . Smag til med salt og peber.

Stegte persillerødder

Vend persillerødderne med rapsolie og salt, og bag dem ved 200 grader i 20 minutter, til de får lidt farve.

Stegte løg

Steg løgene i rapsolie i 15-20 minutter ved middel varme, til de er møre og let gyldne. Kom timian ved løgene, og smag til med salt og peber.

Tilbehør

Kom purløg, syltede rødbeder og rugbrød i hver sin skål. Stil til side indtil servering.