Belugabolognese med pasta

Belugabolognese med pasta

Linserne i denne pastasauce giver en fornemmelse af hakket oksekød. Hvis du steger grøntsagerne grundigt og smager saucen rigtig godt til, vil ingen savne kødet. Saucen kan også bruges i lasagne eller som en sauce til en auberginegratin.

Sådan gør du

Belugabolognese med pasta

Kom gulerødder, løg og hvidløg i en blender eller foodprocessor, og blend grøntsagerne groft.
Varm olie op i en stor gryde, og steg de blendede grøntsager og snittet bladselleri godt igennem, til det har fået lidt farve. Tilsæt tomatpuré og steg videre i et par minutter.

Tilsæt flåede tomater, chilipulver, rosmarin, oregano, bouillon og linser, og lad retten simrekoge i 35-45 minutter, indtil saucen er tæt. Rør i gryden undervejs. Smag til med salt og peber. 
 
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og servér til belugabolognesen med revet parmesan.  
 
Tip: Lav en stor portion til fryseren.