Mungbønnehummus med solsikketahin og sauté

Mungbønnen stammer fra Asien, og ud over at have et væld af anvendelsesmuligheder, er den også høj på protein og kostfibre. I denne opskrift bruges den som et alternativ til kikærter, som traditionelt set anvendes til hummus. Hvis du har mod på det, kan du, nogle dage i forvejen spire nogle mungbønner og bruge dem som topping.

Sådan gør du

Solsikketahin 

Kom solsikkekerner og olie i en blender, og blend til en grynet masse.

Hummus

Dræn vandet fra de udblødte mungbønner. Kog dem i friskt letsaltet vand i 15-30 minutter, eller til de er møre. Blend mungbønnerne med solsikketahin, hvidløg, spidskommen, olivenolie, citronskal og vand. Justér evt. konsistensen med mere vand. Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. lidt cayennepeber, hvis du ønsker lidt styrke.

Sauté

Steg svampene i olien, til de tager farve. Tilsæt løg, og steg til løgene er bløde. Rist hvedebrødet gyldent i ovnen ved 180 gader i ca. 15 minutter til de er sprøde og gyldne. Bland brød med persille og svampe, og smag til med salt og peber.