Mungbønnehummus med solsikketahin og sauté
Sådan gør du
Solsikketahin
Kom solsikkekerner og olie i en blender, og blend til en grynet masse.
Hummus
Dræn vandet fra de udblødte mungbønner. Kog dem i friskt letsaltet vand i 15-30 minutter, eller til de er møre. Blend mungbønnerne med solsikketahin, hvidløg, spidskommen, olivenolie, citronskal og vand. Justér evt. konsistensen med mere vand. Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. lidt cayennepeber, hvis du ønsker lidt styrke.
Sauté
Steg svampene i olien, til de tager farve. Tilsæt løg, og steg til løgene er bløde. Rist hvedebrødet gyldent i ovnen ved 180 gader i ca. 15 minutter til de er sprøde og gyldne. Bland brød med persille og svampe, og smag til med salt og peber.