Tomatsuppe med røde linser. Pasta med græskar pesto

Når vejret bliver koldt og mørkt, er suppe en sikker vinder. Men det kræver et skud protein, fedme og noget at tygge på, hvis suppen skal gøre det ud for en frokost, som børnene kan holde sig kørende på. De røde linser giver fylde og mæt-hed, mens pasta-toppingen og de sprøde græskarkerner giver sprødhed, sunde olier og velsmag.

Sådan gør du

Tomatsuppe

Varm et kogekar op med olivenolie, og rist begge slags løg i olien løg i 3-4 minutter, uden den bruner.

Tilsæt chilipulver, oregano, flåede tomater, tomatpure, linser og grøntsagsbouillon.

Simrekog med omrøring undervejs i 20-25 minutter, indtil linserne er møre og udkogte.

Stavblend suppe helt cremet og glat. Smag til med salt og peber og juster smagen med sukker og æbleeddike. 

Pasta-pesto med græskarkerner

Kog pastaen efter anvisning på posen, køl pastaen ned efter kogningen og sigt vandet fra.

Kom olivenolie, revet hvidløg, revet parmesanost (eller granaost), ristede græskarkerner og persille i en køkkenmaskine og blend til en ensartet pesto. Smag til med salt og peber.

Vend pastaen med pesto og server med suppen.