Lun salat af bagte grøntsager

Når grøntsagerne bages, forløses et valg af nye smagsnuancer og sødme, og det giver en god mulighed for at lege med konsistenser og temperaturer. Det gør grøntsagerne mere fristende. Salaten kan vendes med citronvinaigrette, som du også finder på denne hjemmeside.

Sådan gør du

Lun salat

Dræn kikærterne (eller andre bælgfrugter) og vend grøntsager og kikærter i olie, krydr med salt og peber og evt. valgfrie krydderier. Bag dem samlet i ovnen ved 220 grader i 18-25 minutter, indtil ristet og gyldent. Vend evt. i det en gang undervejs. Tip: Kikærter kan tilberedes ved at bage sprøde i ovnen efter de er udblødt og behøver ikke koges først. Andre ærter og bønner skal koges inden de bages med grøntsagerne i ovnen. Det er også muligt at vende de bagte grøntsager med kogte linser, som blot skal koges i 12-18 minutter, indtil de er møre, men skal ikke ligge i blød natten over. Salaten kan vendes med en vinaigrette.