Blomkåls-nuggets med cornflakes-crust og BBQ
Sådan gør du
Blomkåls-nuggets
Bring en stor gryde vand i kog med salt. Kom blomkålsbuketterne ned i vandet og kog i 1½ minut. Sigt vandet fra. Kom blomkålen på en oliesmurt bageplade.
Rør ketchup med brun farin, æblecidereddike, hvidløg og chilipulver og soyasauce og vend saucen med blomkålene.
Knus cornflakesene let og pisk æggene sammen. Vend blomkålsbuketterne i de sammenpiskede æg, og derefter i det knuste cornflakes. Kom lidt olie over blomkålshovederne, og krydr med salt.
Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter indtil blomkålsbuketterne er flot gyldne, og møre men faste.
Bagte søde kartofler
Tænd for ovnen på 200 grader.
Skrub de søde kartofler i vand, og skær dem i lange tykke strimler eller chunks, og vend dem med olie og salt.
Fordel dem på en oliesmurt bageplade, og sæt bagepladen i ovnen i 25-30 minutter til de søde kartoffelstykker er flot gyldne.
Coleslaw
Vend hvidkålen med salt, så kålen bliver en smule bløde i konsistens.
Rør mayonnaise og yoghurt, citronskal og -saft, hvidløg og spidskommen sammen og vend den ned i kålen. Smag igen til med salt og peber.
Fordel persillen over kålen.