Blomkåls-nuggets med cornflakes-crust og BBQ

Nuggets rimer for de fleste på kylling. Men skifter man kyl-lingen ud med blomkål, får man en grønnere, men mindst lige så god smagsoplevelse, der bliver dejlig sprød med en topping af cornflakes. De bagte søde kartofler og en frisk coleslaw fuldender en tallerken, der sender tankerne hen til sydstatskøkkenet.

Sådan gør du

Blomkåls-nuggets

Bring en stor gryde vand i kog med salt. Kom blomkålsbuketterne ned i vandet og kog i 1½ minut. Sigt vandet fra. Kom blomkålen på en oliesmurt bageplade.

Rør ketchup med brun farin, æblecidereddike, hvidløg og chilipulver og soyasauce og vend saucen med blomkålene.

Knus cornflakesene let og pisk æggene sammen. Vend blomkålsbuketterne i de sammenpiskede æg, og derefter i det knuste cornflakes. Kom lidt olie over blomkålshovederne, og krydr med salt.

Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter indtil blomkålsbuketterne er flot gyldne, og møre men faste.

Bagte søde kartofler

Tænd for ovnen på 200 grader.

Skrub de søde kartofler i vand, og skær dem i lange tykke strimler eller chunks, og vend dem med olie og salt.

Fordel dem på en oliesmurt bageplade, og sæt bagepladen i ovnen i 25-30 minutter til de søde kartoffelstykker er flot gyldne.

Coleslaw

Vend hvidkålen med salt, så kålen bliver en smule bløde i konsistens.

Rør mayonnaise og yoghurt, citronskal og -saft, hvidløg og spidskommen sammen og vend den ned i kålen. Smag igen til med salt og peber.

Fordel persillen over kålen.