Tikka-marineret kalkun i fad med stegte blomkål og kikærter. Naan med hvidløgssmør og nigellafrø
Sådan gør du
Tikka-marineret kalkun
Kog kikærterne under låg i letsaltet vand i 45-60 minutter, indtil de er helt møre. Sigt vandet, men gem det til saucen.
Fordel kalkunen i et stort ovnfast fad sammen med blomkål, kikærter og lidt olie og salt. Forbag det i ovnen ved 180-200 grader i 12-18 minutter, indtil kødet er tilberedt og har taget farve.
Hæld derefter en blanding af yoghurt, hvidløg, fintrevet ingefær, krydderierne og limesaft på, og krydr med salt og peber. Lad det marinere mens tikka-saucen laves.
Sauce: Rist løg i planteolie, til de er glasklare. Tilsæt gurkemeje, flåede tomater, kikærtebouillon, fløde og mandler. Kog ved svag varme i 3-4 minutter. Blend saucen til en sammenhængende masse med en stavblender.
Smag til med salt og peber og fordel saucen over fyldet i fadene. Vend en smule rundt i det og bag videre i 20-25 minutter ved 180-200 grader indtil retten er reduceret lidt ind, og blomkålen helt mør.
Naanbrød med hvidløgssmør
Vej alle ingredienser af. Bland vand og gær, og opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, og salt på toppen. Bland alle ingredienserne på røremaskinen, start på lav og hæv hastigheden til hurtig. Ælt indtil dejen har sluppet siderne.
Lad dejen hæve 1-2 timer på bordet i en stor bøtte og sæt så på køl natten over. Obs. hævetid ved stuetemperatur afhænger af, hvor varm dejen er, når den er kørt, samt den generelle temperatur i lokalet. På en varm dag skal hævetiden forkortes ned til det halve, eller hvis dejen er blevet meget varm i rørekedlen.
Næste dag
Portionér dejen i små boller á ca 100 gram på et meldrysset bord. Alternativt, portionér et helt fladt gastrobrød.
Drys mel på dejen, brug fingerspidserne til at arbejde dejen ud og forme flade brød, lidt på samme måde som du arbejder med en focacciadej. Dejen skal være ca. 1 cm tyk. Flyt fladbrødene over på bageplader.
Bag brødene i en forvarmet ovn ved 225 grader i 8-12 minutter, gerne med damp i de første 3 minutter. Brødene skal være gennembagte og med mørke pletter på overfladen.
Når brødene kommer ud, drys dem da med en blanding af revet hvidløg rørt ned i smeltet smør og rapsolie. Drys med nigellafrø og salt på toppen.
Kog risene efter anvisning på pakken.