Salat-pizza med kylling, kebabkrydderier og dressing
Sådan gør du
Pizzadej, samling og bagning
Bland vand og gær, og opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, og salt på toppen. Bland alle ingredienserne i røremaskinen. Start på lav hastighed, og øg hastigheden til hurtig. Ælt indtil dejen har sluppet siderne.
Lad dejen hæve 1-2 timer på køkkenbordet i en stor bøtte, og sæt på køl natten over. Hævetid ved stuetemperatur afhænger af, hvor varm dejen er når den er kørt, samt den generelle temperatur i lokalet. På en varm dag skal hævetiden forkortes ned til det halve, eller hvis dejen er blevet meget varm i rørekedlen.
Samling og bagning - næste dag
Portionér dejen på et meldrysset bord (ca. 1700 g pr. gastrobakke af 8 stykker pizza). Flyt dejen over i en gastrobakke med en god sjat olie på bagepapiret, og vend dejen i olien så den er fedtet på begge sider.
Kom lidt olie på hænderne, og brug hænderne til at trække dejen ud mod kanterne. Brug fingerspidserne til at arbejde dejen helt ud til kanterne, lidt på samme måde som du arbejder med en foucaccia-dej. Den skal være ca. 1 cm tyk.
Fordel pizzasaucen på toppen, drys med mozzarella, lidt oregano og top med kebabkylling og rapsolie.
Bag ved 220 grader i ca. 15 minutter i en forvarmet ovn. Skru ned til 160 grader og bag i ca. 10. minutter indtil pizzaen er færdig og gennembagt.
Kebabkylling
Ryst alle de tørre krydderier sammen.
Steg kyllingen på kippen ved høj varme så det bliver tilberedt. Rør i det undervejs så det smuldrer i mindre stykker, det behøver ikke få farve.
Krydr med krydderiblandingen, salt og peber lige inden det tages af varmen. Slut af med at glasere det i lidt tomatkoncentrat rørt ud i balsamico.
Gem kødet som topping på pizzaen.
Creme fraiche-hvidløgs-dressing
Rør creme fraichen med revet hvidløg, citronsaft, oregano og salt og peber, og juster konsistensen med lidt vand, hvis dressingen ønskes tyndere.
Diverse topping
Skær tomater i kvarte, og peberfrugten i skiver og snit hjertesalat fint.
Tomatsauce
Steg løg, gulerødder og hvidløg af i rapolie og tilsæt oregano, mørk balsamico, linser, hakket tomat, tomatpuré og vand. Lad det koge igennem, til en jævn sauce.
Når linserne er møre vil de tykne saucen, så justér gerne tykkelsen med ekstra vand om nødvendigt.
Blend saucen med en stavblender, og tilsæt imens olivenolie, for at gøre den ekstra cremet. Smag til med salt og peber.