Svenske kyllinge-köttbullar med honey-mustard og brun sauce, bulgur og tyttebærmarmelade
Sådan gør du
Kyllingekødboller
Kog linserne i letsaltet vand i ca. 9 minutter, så de stadig er løse. Sigt vandet fra og kom koldt vand på og lad dem køle af.
Vend det revne knoldselleri med olie, salt og peber, og bag blandingen gylden i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Rør i det en gang undervejs.
Rør den hakkede kylling elastisk med salt og peber på en røremaski¬ne i 3-5 minutter. Husk den gerne må få nogle tæsk.
Tilsæt løg, hvidløg, linser og knoldselleri, og rør farsen ensartet ved moderat hastighed.
Tilsæt hvedemel og æg for at få en lind og sammenhængende fars. Hvis farsen er for fast, tilsæt lidt vand.
Sæt farsen til hvile i 20 minutter på køl. Form små kugler af cirka 30 g og sæt dem direkte på smurte bageplader med kant.
Tilbered dem i ovnen ved 200 grader i 7-9 minutter. Gem stegevæsken til den brune sauce.
Kog honning og vand til en tynd sirup og tilsæt grov sennep og smag til med æblecidereddike. Vend derefter glacen med bollerne.
Brun sauce
Smelt olie og smør i en kogekar med omrøring, tilsæt derefter melet og rist det godt igennem.
Hæld bouillon og mælk lidt efter lidt i grydenunder omrøring. Kom derefter safterne fra bollerne, miso, balsamico og sukker ned i gryden og kog 8-10 minutter.
Smag til med salt og peber.
Du kan stavblende saucen, hvis du vil have den ekstra blank eller hvis der er klumper.
Bulgur med persille og citron
Kog eller damp bulguren efter anvisning på posen.
Vend den varme bulgur med citronskal og -saft og olivenolie. Smag til med salt og peber og drys med friskhakket persille.