Pakistansk Biryani med linser, masala rodfrugter, mandler og yoghurtdressing

Det dufter af det indiske streetfoodkøkken, når denne klassiker, der traditionen tro findes i både vegetariske udgaver og med kød, simrer på blusset. De orientalske krydderier giver smag til den hakkede kylling og vinterens danske rodfrugter. Top retten med en skefuld kold yoghurtdressing.

Sådan gør du

Biryani

Kog linserne i 20-25 minutter. Det er vigtig de er hele og faste. Afkøl dem let.

Kog risene efter anvisninger på posen.

Varm olien op i en kipsteger. Rist begge slags løg let gyldne tilsæt alle de tørre krydderier, de kogte ris, linserne, ingefær og smag til med limesaft.

Vend nu forsigtig det hele rundt mens du steger så alle krydderier bliver fordelt. Smag til med salt og peber. 

Masala-rodfrugter

Kom alle grønsagerne op i gastrobakker og vend dem rundt med olivenolie, garam masala og limesaft. Krydr med salt og peber.
Tænd for ovnen på 180 grader, og tilbered rodfrugterne i 12-16 minutter. 

Pynt med ristede og hakkede mandler og hakket persille.

Yoghurtdressing

Rør yoghurt med mynte og koriander. Smag til med salt og peber.
Anret rodfrugterne ovenpå risene drysset med mandler. Spis med yoghurtdressingen.