Kartoffel-porresuppe med gule ærter og gulerodsbrød med ost og røget paprika
Sådan gør du
Suppen
Varm olien op i et kogekar, gerne med omrøring. Kom porrer og løg i, og steg dem glasklare. Kom derefter kartofler, drænede gule ærter og bouillon i gryden, og kog ved svag varme i 30-40 minutter eller indtil ærterne er helt møre. Stavblend suppe helt glat, og tilsæt mælk og fløde. Smag til med salt og peber og server med skåret purløg.
Gulerodsbrød med ost og røget paprika
Opløs gæren i vandet og tilsæt hvedemel, fuldkornshvedemel og salt. Ælt dejen på røremaskine i ca. 10 minutter, ved høj hastighed indtil dejen slipper siderne og virker elastisk. Rør de revne gulerødder forsigtigt i dejen ved lav hastighed, indtil de er jævnt fordelt i dejen. Læg dejen i en olieret bøtte, og lad den hæve i 1-1½ time på køkkenbordet eller 12-24 timer på køl. Formning og bagning - Næste dag: Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Drys med lidt mel på toppen, og hak boller á ca. 100 g stykket, og læg dem på bageplader med bagepapir, drysset med lidt mel. Drys dem med lidt paprika, og revet ost på toppen. Bag dem ved 165 grader i 16-20 minutter, indtil osten er smeltet og gylden, og bollerne er gennembagte.