Stegt rødspætte med kokos-tomatsauce, råstegte kartofler, asparges og majroer

Stegt rødspætte med kokos-tomatsauce, råstegte kartofler, asparges og majroer

Rødspætte er en delikat spisefisk. Kødet er silkeblødt og har en tilpas afbalanceret smag, som gør den perfekt at servere for børn. Her serveres den i tomatsauce med råstegte kartofler og majroer.

Sådan gør du

Råstegte kartofler

Skær kartoflerne i både og vend dem i olie og salt og rist dem i ovnen ved 200° i ca. 40-50 minutter

Rødspætter med kokostomatsauce

Knæk den nederste del af aspargesene, og skær hver asparges i på skrå i 3-4 stykker.

Vend halvdelen af de finthakkede løg med asparges, gulerødder og majroer. Den resterende halvdel løg gemmes til saucen. Steg grøntsagerne i olie ved god varme i 5-6 minutter, så de lige får lidt farve og begynder at blive møre. Krydr med salt og peber og citronsaft, og tag dem af panden. Alternativt kan du tilberede dem i en gastrobakke ved 250 grader i 4-5 minutter, til grønsager begynder at tage farve.

Kom hvedemel i en dyb tallerken. Læg rødspættefileterne på et spækbræt, og fold den tynde halvdel ind under den tykke del, så fileten nu er ca. lige tyk over det hele. Vend fileterne i mel, så de er godt dækkede, men uden at du kommer til at folde dem ud igen. Du kan lade dem ligge i melet, til du er klar til at stege.

Varm en pande op til middel varme med et par spsk. olie. Steg fiskefileterne i 2-3 minutter, til de er godt gyldne. Vær opmærksom på at de ikke overtilberedes. Tag dem af panden, og læg dem på en tallerken eller et fad.

Kom den resterende halvdel hakkede løg på panden, som du har stegt rødspættefileterne på, sammen med hvidløget og steg i et par minutter. Tilsæt tomater og kokosmælk, og lad det koge ind til en sauce ved middel varme i 8-10 minutter. Kom grofthakket dild i sovsen til sidst, og hæld den over fisken og de stegte grønsager.