Hønsesalat med svampe, friske æbler, syltede agurker og hjemmerørt dressing

Hønsesalat med svampe, friske æbler, syltede agurker og hjemmerørt dressing

Hønsesalat er en fyldig smørrebrødsklassiker, som her er peppet op med friske æbler, der både tilføjer syre og en dejlig sprødhed til de bløde umamifyldte svampe og den saftige kylling. Har du mod på det, så prøv at vende nogle friskkogte hvide bønner i. Det er en oplagt måde at bruge flere bælgfrugter på.

Sådan gør du

Fyld

Bag kyllingebrysterne ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gennemtilberedte. Pas på de ikke bliver tørre, så hold øje med dem undervejs.

Rist svampene på en pande, indtil de er gyldne. Steg baconen i ca. 5 minutter, til det er sprødt, og kassér stegefedtet efter. Damp eller kog aspargesne i letsaltet vand i 1-3 minutter, indtil de er møre, og dræn så vandet fra.

Klargør æbler, syltede agurker og purløg til servering.

Hjemmelavet mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med sukker, æbleeddike og dijonsennep, salt og peber.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - gem resten i køleskab.

Dressing

Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep og eddike, og smag til med salt og peber.