Spaghetti med svampe, jordskokker, citron og palmekål

Spaghetti med svampe, jordskokker, citron og palmekål

Jordskokker har en sødlig og nøddeagtig smag, der smager skønt både i rå og tilberedt form. Her er den tilberedt i en dejlig flødesauce med spaghetti. Den lille knoldede rod kan være omfangsrig at rengøre, men det er arbejdet værd, når man oplever dens mange muligheder. Prøv at koge dem til puré, eller skær dem i tynde skiver til jordskokkechips. På den måde kan du lege med konsistenser og vise børnene, hvad én og samme råvare kan blive til.

Sådan gør du

Pasta med svampe, jordskokker og palmekål

Steg jordskokkerne i olivenolie i en bredbundet gryde i 6-8 minutter. Tilsæt champignon, og steg videre til begge dele har fået godt med farve - jordskokkerne skal dog stadig have bid.

Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege med et par minutter, til løgene er møre. Kom revet citronskal, chiliflager, fløde og halvdelen af citronsaften i gryden, og lad det simrekoge i ca. 10 minutter, til saucen er sammenhængende og cremet.

Kog spaghettien i rigeligt letsaltet vand i ca. 7-8 minutter. Når spaghettien er næsten mør, så kom et par skefulde kogevand fra spaghettien i flødesaucen, og dræn så spaghettien, selvom den ikke er helt færdig.

Kom spaghettien i gryden med flødesaucen, og vend godt rundt. Tilsæt parmesan, resten af citronsaften og palmekål, og lad det simre i et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.