Persisk nudelsuppe med pintobønner, kikærter, krydderurter og karamelliserede løg

Persisk nudelsuppe med pintobønner, kikærter, krydderurter og karamelliserede løg

Denne suppe får sin flotte grønne farve fra de mange krydderurter og sammen med de karamelliserede løg, får du en smagfuld og afbalanceret suppe. Du kan eventuelt servere suppe, nudler og løg for sig, så børnene er med til at komme det i suppen ved servering.

Sådan gør du

Karamelliserede løg

Steg løgene i olivenolie og smør i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og karamelliserede. Smag til med lidt salt.

Suppe

Steg løgene ved mellemvarme i olie i en stor suppegryde i ca. 10 minutter, til de begynder at karamellisere en smule. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter, og kom så udblødte og drænede kikærter og pintobønner i sammen med linser og gurkemeje. Steg i nogle minutter under omrøring.

Hæld grøntsagsbouillon på, og lad suppen simre under låg i ca. 50-50 minutter, til kikærterne og pintobønnerne er møre. Kom spinat, persille, koriander, dild og mynte i suppen. Virker suppen for tæt og tyk, så justér med en smule vand. Smag til med salt og peber.

Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen i en anden gryde. Hæld vandet fra, når de er færdige, og kom
nudlerne i suppen.