Persisk nudelsuppe med pintobønner, kikærter, krydderurter og karamelliserede løg
Sådan gør du
Karamelliserede løg
Steg løgene i olivenolie og smør i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og karamelliserede. Smag til med lidt salt.
Suppe
Steg løgene ved mellemvarme i olie i en stor suppegryde i ca. 10 minutter, til de begynder at karamellisere en smule. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter, og kom så udblødte og drænede kikærter og pintobønner i sammen med linser og gurkemeje. Steg i nogle minutter under omrøring.
Hæld grøntsagsbouillon på, og lad suppen simre under låg i ca. 50-50 minutter, til kikærterne og pintobønnerne er møre. Kom spinat, persille, koriander, dild og mynte i suppen. Virker suppen for tæt og tyk, så justér med en smule vand. Smag til med salt og peber.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen i en anden gryde. Hæld vandet fra, når de er færdige, og kom
nudlerne i suppen.