Sortebønnehummus med hasselnødde-tahin, estragon, stegte svampe og sprødt brød

Sortebønnehummus med hasselnødde-tahin, estragon, stegte svampe og sprødt brød

I en klassisk hummus indgår sesamtahin, som er en paste af blendede sesamfrø, men man kan lave tahin af mange forskellige nødder og frø. Her har vi brugt hasselnødder, som giver en dejlig rund og fyldig smag til de sorte bønner. Prøv evt. selv at eksperimentere med andre nødder eller frø.

Sådan gør du

Hasselnødde-tahin 

Rist hasselnødderne ved 160 grader i ca. 10 minutter. Blend dem med olie til en tyktflydende, glat puré.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til den færdige opskrift - så gem evt. resten i køleskabet.

Hummus

Kog de udblødte bønner i 30-40 minutter, til de er møre. Blend bønnerne med din færdiglavede tahin, hvidløg, spidskommen, cayennepeber, citronskal, citronsaft, olivenolie og lidt vand. Justér evt. konsistensen med mere vand.

Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. mere cayennepeber. Sæt hummusen i køleskab inden servering.

Sauté og sprødt brød

Rist svampene i olie i et par minutter, til de er gyldne. Tilsæt løg, og steg til løgene er bløde. Smag til med salt og peber, og vend den friske estragon i.

Rist brødet ved 180 grader i ca. 15 minutter, til det er gyldent. Smag til med salt og peber.