Kalkunfrikassé med jordskokker, persillerødder, svampe og kartofler med dild
Sådan gør du
Kalkunfrikassé med jordskokker, persillerod og svampe
Drys kalkunstykkerne med salt, og kom dem i en gryde. Hæld bouillon sammen med løgene, laurbærblade, timian og peberkorn. Bring gryden i kog, og skru ned, til det simrer. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det. Lad kalkunen simre i 35 minutter. Kom persillerødderne og jordskokkerne i gryden, og lad det og kalkunen koge i 5 minutter. Tag nu persillerødder, jordskokker og kalkun op af gryden, og lad bouillonen koge videre, indtil næsten halvdelen er fordampet, og sigt nu bouillonen.
Smelt smørret i samme gryde sammen med olien, og rør melet i til en smør/oliebolle. Kom igen bouillonen i gryden under kraftig piskning, lidt bouillon ad gangen. Tilsæt fløden, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter. Vend svampene i lidt olie og salt, og rist dem i ovnen ved 220 grader i 8-10 minutter. Ligger der lidt væske fra svampene, så brug det i frikasseen.
Kom kalkunen tilbage i sovsen sammen med persillerødderne, jordskokkerne og de stegte svampe. Lad det simre i 5-6 minutter. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Kartofler med dild
Kog kartoflerne i en gryde, og tilsæt et ordentligt drys salt. Lad kartoflerne koge i 15-17 minutter. Lad dem trække i vandet i ca. 10 minutter, til de er møre. Server de kogte kartofler vendt med dild og olie.