Nemt hvedebrød

Nemt hvedebrød

Denne dej er ultranem at lave, og giver velsmag- ende brød og boller hver gang. Den kan røres i hånden, sættes over på dagen eller hæve natten over på køl eller på køkkenbordet.

Sådan gør du

Nemt hvedebrød

Dag 1
Opløs gæren i vandet i en skål, og rør de to slags mel i med engrydeske.Tilsæt olie og salt, og rør dejen i et par minutter til den er samlet.Dæk skålen med dej til, og lad den hvile på bordet.

Rør dejen igennem efter ca. 1 time og 2 timer.Dæk skålen til, og lad dejen hæve på køl eller på køkkenbordetnatten over.

Dag 2
Tænd ovnen på 250 grader. Lad pladerne varme op i ovnen.Drys hvedemel på bordet og vend forsigtigt dejen ud af skålen.

Drys mel på oversiden af dejen og hak 12 boller ud med en dejspatel ellerskær igennem dejen med en bredbladet kniv.Sæt bollerne på et stykke bagepapir.

Tag den varme bageplade ud afovnen og flyt bagepapiret over på den varme plade.Sæt bollerne i den meget varme ovn, og skru ned på 220 grader. Bagbollerne i 12-14 minutter, til de er sprøde og gennembagte.Hvis du ønsker en blødere skorpe, kan bollerne pakkes i poser imensde er lune.

Dejen kan også deles på langs til to brød. Brødene skal så bage i lidtlængere tid; ca. 20 minutter. 

Tip: Varier fuldkornsmelet med rug-, spelt- eller grahamsmel, men husk altid at fuldkornsmel kun må være en fjerdedel af melmængden. Ellers bliver bollerne tunge.