Sloppy Joe Burger med råkost

Burger er ægte fredagsmad og bag ‘Sloppy Joe’ ligger detal-jen, at det hakkede kød ikke er formet som en hakkebøf, men stegt med løg, masser af grøntsager, krydderier og siden fyldt ind imellem top og bund af burgerbollen. Den friske hvidkålssalat er et kærkomment tilbehør til denne umami-bombe af en burger!

Sådan gør du

Kyllinge-linsesauce

Kog linserne møre i letsaltet vand i 20-25 minutter, indtil de er møre. Sigt linserne og gem dem.

Brun kyllingen af på en kipsteger ved høj varme, tilsæt hakkede løg, hvidløg, pastinakker, gulerødder og oregano. Steg det hele godt igennem, indtil det begynder at tage farve og blive gyldent.

Tilsæt først balsamico, og lad syren dampe lidt af et par minutter, derefter tilsættes soyasauce, hoisin sauce, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand og evt. lidt chili. Kog massen ind til en tæt "kødsauce". Smag til med mere soyasauce eller salt og chili efter smag.

Server boller og kødsauce ved siden af, så børnene selv kan fylde en skefuld i, og evt. garnere med råkost i bollen.

Burgerboller og tilbehør

Snit hvidkål i tynde strimler og riv de skrællede gulerødder til en grov råkost. Vend med cremefraiche og citronsaft, smag til med salt og peber og serveres som grønt fyld i burgeren. 

Burgerbollerne lunes igennem i ovnen ved 175 grader i 2-3 minutter, så de er lune lige inden servering.