Sloppy Joe Burger med råkost
Sådan gør du
Kyllinge-linsesauce
Kog linserne møre i letsaltet vand i 20-25 minutter, indtil de er møre. Sigt linserne og gem dem.
Brun kyllingen af på en kipsteger ved høj varme, tilsæt hakkede løg, hvidløg, pastinakker, gulerødder og oregano. Steg det hele godt igennem, indtil det begynder at tage farve og blive gyldent.
Tilsæt først balsamico, og lad syren dampe lidt af et par minutter, derefter tilsættes soyasauce, hoisin sauce, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand og evt. lidt chili. Kog massen ind til en tæt "kødsauce". Smag til med mere soyasauce eller salt og chili efter smag.
Server boller og kødsauce ved siden af, så børnene selv kan fylde en skefuld i, og evt. garnere med råkost i bollen.
Burgerboller og tilbehør
Snit hvidkål i tynde strimler og riv de skrællede gulerødder til en grov råkost. Vend med cremefraiche og citronsaft, smag til med salt og peber og serveres som grønt fyld i burgeren.
Burgerbollerne lunes igennem i ovnen ved 175 grader i 2-3 minutter, så de er lune lige inden servering.