Pappadelle med kalkun-linseragout og parmesan

Pappadelle er de brede pastabånd, der især bruges til kraftige pastasaucer som fx kødsauce eller svampesauce eller som her, hvor vores rustikke ragout er lavet med kalkun og linser. Når kødet braiserer længe nok, falder det fra hin-anden og kan bruges i denne form for rustikke kødsauce. Riv parmesan ovenpå for et ekstra skud salt og umami.

Sådan gør du

Kalkun-linse-ragout

Kog linserne for sig i ca. 15 minutter indtil de er møre.
Brun kødet enten i en kipsteger eller i ovnen med rapsolie, salt og peber. Det er vigtigt for smagen at kødet brunes godt.

Varm olien op i et kogekar, gerne med omrøring, eller i en gryde. Rist løg og hvidløg til de begynder at brune.

Kom derefter gulerødder, blegselleri, flåede tomater, tomatpure, æblecidereddike, de tørre krydderier, rosmarin og det brunede kød i gryden. Smag til med chili. Kog op og tilsæt vand. Simrekog i 45-60 minutter til kødet er helt mørt og falder fra hinanden eller trevler.

Pisk eller rør gerne i gryden så kødet falder lidt fra hinanden. Mangler der væske undervejs, så tilsæt en smule, men saucen må gerne koge lidt ind undervejs. Tilsæt de kogte linser, så saucen bliver tæt og fyldig.

Smag til med salt, peber, æblecidereddike og godt med olivenolie.

Pappadelle

Kog pastaen efter anvisningen på posen. Dræn og vend den med den tætte ragout.

Server den drysset med parmesan på toppen og evt. et stænk olivenolie.