Paella med grillede pebre, spicy chorizopølse og
sommergrøntsager

Paella er indgrebet af spansk madkultur, men kombinatio-nen af stegte ris, krydret kød og bagte grøntsager får smilet frem hele verden rundt. I større produktion kan retten laves i ovnen og opnår meget af det samme karakteristiske kog-te-stegte udtryk, som i den originale version i pande. Her bruger vi spicy chorizopølse, en krydret pølse som i små mængder bidrager med meget smag. Den giver et godt modspil til de søde, grillede pebre.

Sådan gør du

Paella

Steg løg, chorizo og hvidløg af ved middel varme i olivenolie på en kipsteger. Lad det brune en smule. Tilsæt røde linser, risottoris, gulerødder og bladselleri. Steg det igennem så grøntsagerne bliver let tilberedte.

Tilsæt nu krydderierne, chili efter smag, tomatpure og fiskesauce, og smag til med salt og peber.

Fordel risene i gastrobakker og hæld bouillonvæsken henover. Damp paellaen færdig i ovnen ved 180 grader i 25-35 minutter. Alternativt lad den blive i kippen, hvis der er plads.

Topping til paella

Skær de røde peberfrugter i grove stykker og vend dem med lidt rapsolie og salt. Grill dem i ovnen ved 250 grader i 8-10 minutter, indtil de er let grillede.

Vend halvdelen af peberfrugterne og ærterne i paellaen, og bland den anden halvdel med de friske cherrytomater og persille som topping til servering.