Kyllingelasagne med ricotta og spinat

Lasagnen er på listen over de mest klassiske livretter og bringer smilet frem hos de fleste børn. I denne version har vi skiftet oksekødet ud med hakket kylling og røde linser. Den cremede sauce af spinat og ricotta giver yderligere grønt mellem lagene og minimerer arbejdstiden, nu hvor den klassiske opbagte bechamelsauce er erstattet. Server en sprød råkost af forårets første spidskål ved siden af.

Sådan gør du

Kødsovs med kylling og grønne linser

Kog linserne i 15-20 minutter indtil de er møre.
Hak alle grøntsager på en foodprocessor. Steg kyllingen af ved høj varme i neutral olie i en gryde (eller på kipstegeren). Tilsæt løg, hvidløg, selleri, gulerødder, rosmarin og oregano. Lad grøntsagerne stege igennem indtil de falder let sammen, og tilsæt så balsamico, tomatpuré, hakket tomat og vand.

Kog retten igennem i 15-20 minutter indtil retten er kogt lidt ind og grøntsagerne er møre. Lad de grønne linser koge med de sidste 5 minutter.

Juster retten med ekstra vand, hvis den er for tæt. Smag til med salt og peber.

Cremet spinat med ricotta til låg

Blend ricotta, fløde og æg og smag til med salt, peber og muskat. Sauter spinaten ved høj varme, indtil den falder sammen. Vend spinaten med ricottamassen.

Hvis du bruger spinat fra frost, skal du halvere mængden af spinat. 

Samling og bagning

Kom lidt tomatsauce i bunden af en gastrobakke. Fordel et lag pastaplader ovenpå, dernæst et lag sovs mere, pastaplader, sovs og slut af med et lag plader.

Til sidst fordeles den cremede ricotta-spinatsovs på toppen som låg, og drys med ost på toppen.

Bag lasagnen ved 180 grader i 35-45 minutter, indtil pastapladerne er møre og lasagnen gylden på toppen.