Kyllingekødsovs bagt med låg af kartoffelmos

Kyllingekødsovs bagt med låg af kartoffelmos

Her bages kyllingekødsovsen under et låg af cremet og sprød kartoffelmos. Du kan være foran ved at bruge kødsovs fra din fryser, samle retten om aftenen og bage den næste formiddag, inden retten skal serveres.

Sådan gør du

Kødsovs med kylling og røde linser

Steg løg i olie i en gryde til de er gyldne. Tilsæt kylling og steg videreved høj varme.

Tilsæt hvidløg, gulerødder, oregano og timian. Lad grøntsagernestege igennem, og tilsæt så tomatpuré, hakket tomat, linser og vand.Lad retten simre i minimum 30 minutter – gerne mere – indtil rettener kogt lidt ind og grøntsagerne er møre. Justér saucen med ekstravand, hvis den er for tyk.

Smag til med sukker, salt og peber.

Samling og bagning

Kom kødsovs i bunden af et ovnfast fad. Læg kartoffelmos ovenpåsom låg, og drys til sidst med rasp.
Stil fadet i ovnen og bag retten ved 180 grader i ca. 25-30 minutter,indtil overfladen er gylden.
Servér retten lun. Tip·     1/3 af kartoflerne kan erstattes af grøntsager som knoldselleri, blomkål eller gulerod.

Kartoffelmos

Kog kartofler i vand uden salt i ca. 20-30 minutter, til de er møre.Si vandet fra, og lad kartoflerne dampe af.

Mos kartoflerne med et piskeris, mens kartoflerne stadig er varme.Tilsæt mælk og smør, og pisk indtil mosen er ensartet.
Smag til med salt.