Stegt tempeh med løgrelish og kål

Stegt tempeh med løgrelish og kål

Tempeh er lavet af fermenterede bælgfrugter og kan ses lidt som en pendant til tofu. Her sprødsteger vi skiver af tempeh og tilføjer en sød-syrlig løgrelish med æbler.

Sådan gør du

Tempeh

Steg tempehskiverne i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

Løgrelish

Steg løg og hvidløg i olien på en pande i et par minutter, til det tager lidt farve. Kog æblerne sammen med sukker, eddike, vand, salt og lidt peber ved lav varme, indtil det bliver til en sammenhængende relish – det tager ca. 10 minutter.

Smag evt. til med mere eddike. Relishen skal gerne have en god balance mellem syre og sødme.

Afkøl relishen i køleskab, indtil du skal bruge den.

Kål

Vend kålen med salt og sukker, og lad det trække i mindst 15 minutter.

Tilføj evt. lidt persille, hvis du vil have ekstra smag.