Farsbrød med røde linser, gulerødder, citrongræs og karry

Farsbrød med røde linser, gulerødder, citrongræs og karry

Citrongræs er en af de markante smagsgivere i dette farsbrød med sin friske og rene smag af citrus. Citrongræs er en hård græsart, som oprindeligt stammer fra Sydøstasien og er en kerneingrediens i det asiatiske køkken. Her kombineres citrongræs med en traditionel dansk ret, og resultatet er et friskt og aromatisk farsbrød.

Sådan gør du

Farsbrød

Dræn kikærterne for udblødningsvandet, og kog dem i rigeligt nyt vand i 30-40 minutter, til de er møre. Dræn vandet. Kog de røde linser i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedt. Dræn vandet.

Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve. Rist karry med i 10 sekunder, til det begynder at dufte krydret, og smagen trækkes ud af karryen.

Rør kikærter, linser, løg, hvidløg, karry, gulerødder, æg, timian, citrongræs, brødkrumme og hvedemel sammen med salt og peber. Pres det fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.

Sæt farsbrødet på køl - gerne til dagen efter.