Kalkunfrikassé med majroer, spinat og kartofler med ramsløg
Sådan gør du
Frikassé
Drys kalkunstykkerne med salt, og kom dem i en gryde. Hæld bouillon eller vand ved sammen med løg, laurbærblade og peberkorn. Bring gryden i kog, og skru ned, så det simrer. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det med en ske. Lad kalkunen simre i 35 minutter.
Kom gulerødderne og majroerne i tern i gryden, og lad dem og kalkunen koge i 5 minutter til. Fisk nu gulerødder, majroer og kalkun op af gryden, og lad bouillonen koge videre, indtil næsten halvdelen er fordampet. Sigt nu bouillonen.
Smelt smørret i samme gryde, sammen med olien, og rør dernæst melet i til en smørbolle. Kom bouillon i gryden lidt af gangen under kraftig piskning, så det ikke klumper. Tilsæt fløden, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter.
Kom kalkunen tilbage i sovsen sammen med gulerødder, majroer, grofthakket kørvel, samt spinat. Lad det simre i et par minutter. Spinaten skal blot have lidt varme. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft, og servér med kogte kartofler.
Kartofler med ramsløg
Kog kartoflnerne i letsaltet vand i 15-17 minutter, alt efter størrelse. Lad dem trække i vandet i ca. 10 minutter, til de er møre. Servér de kogte kartofler vendt med hakket ramsløg og olie, eller ramsløg ved siden af som tilbehør.