Hvid bønnehummus med timian og valnøddetahin

Hvid bønnehummus med timian og valnøddetahin

En hummus består af en bælgfrugttype, en tahin, et krydderi og en syrekilde. Så længe du har disse elementer i baghovedet, kan du sagtens skifte hvide bønner ud med kikærter, valnøddetahin ud med sesamtahin, korianderfrø i stedet for spidskommen og lime i stedet for citron. Prøv dig frem, og find din egen foretrukne hummus.

Sådan gør du

Valnøddetahin 

Rist valnødderne i ovnen ved 160 grader – ca. 10 minutter. Blend dem med olie til en tyktflydende, glat puré.

Bemærk at denne opskrift er større end hvad du skal bruge til den færdige opskrift - så gem evt. resten i køleskabet.

Hummus

Kog de hvide bønner i 45-50 minutter, til de er møre. Blend de hvide bønner med valnøddetahin, hvidløg, spidskommen, cayennepeber, olivenolie, fintrevet skal fra citronen, citronsaft og lidt vand. Justér evt. konsistensen med mere vand.

Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. mere cayennepeber, og køl ned.

Sauté til pynt

Rist svampene i olie i et par minutter, til de er gyldne. Tilsæt løg, og rist til løgene er bløde.
Bland timianen i de stegte løg og svampe inden servering, og smag til med salt og peber.

Rist brødet gyldent ved 180 grader i ca. 15 minutter.